Verwijderen van goedaardige plekjes


Coagulatietherapie kan worden ingezet bij het behandelen van couperose en teleangiectasien (opvallende of gesprongen vaatjes, zie ook lasertherapie), milia (gerstekorrels), fibromen, (steelwratjes), ouderdomswratjes, ouderdomsvlekken en/of kleine huid oneffenheden. Wratten behandelen wij tevens met stikstof.

Met cryotherapie (de CryoPen) kunnen pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, ouderdomswratten en gewone wratten zoals voet- en hand wratten op een gemakkelijke, veilige en pijnloze manier worden weggehaald.

Coagulatietherapie

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een kleine naald. Het uiteinde van deze naald wordt warm waardoor het storende weefsel specifiek kan worden gecoaguleerd.

Over het algemeen is hier binnen enkele dagen na de behandeling niks meer van te zien. Het aantal behandelingen kan verschillen van 1 tot meerdere. Veelal zijn 1 a 2 behandelingen voldoende. 

Wanneer kan ik worden behandeld?

Coagulatietherapie kan worden ingezet bij het behandelen van couperose en teleangiectasien (opvallende of gesprongen vaatjes), milia (gerstekorrels), fibromen (steelwratjes) en/of kleine huid oneffenheden. Deze komen veelvuldig voor en zijn meestal iets donkerder van kleur. Meestal lokaliseren ze zich in de hals, de oksel, het decolleté en/of onder de borsten.

De huidaandoening ‘Dermatosis papulosa nigra’ kan tevens worden behandeld met behulp van coagulatietherapie.  Deze kleine donkerbruin tot zwart verheven papels/vlekjes komen vooral voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Indien u niet geschikt blijkt voor coagulatietherapie kan soms worden gekozen voor andere behandelvormen zoals lasertherapie en/of cryotherapie.

Cryotherapie

Het weefsel wordt zeer precies behandeld met stikstof, waardoor de aangedane huid bevriest. Enkele dagen na de behandeling ontstaat er een korstje waaronder nieuwe huid wordt aangemaakt. 

Na 10 tot 14 dagen wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar. Cryotherapie is in te zetten bij ouderdomsvlekken, ouderdomswratten, steelwratjes en pigmentvlekken in het gelaat of op het lichaam. Er zijn meestal 1 tot 2 behandelingen nodig.


Maak een afspraak!

Niet zeker welke behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een screening. Onze therapeuten zullen u voorzien van deskundig advies.

AFSPRAAK MAKEN