Acnetherapie


Inleiding

Het ontstaan van acne berust op een verhoogde talgproductie met een snellere verhoorning van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën zich vermeerderen en ontstekingen ontstaan. De belangrijkste verschijnselen van acne zijn ontstekingen, puistjes en mee-eters. Acne komt veelal voor op het gezicht, de schouders en/of de rug. In de praktijk kunt u terecht voor advies en behandeling bij alle vormen van acne.

Bij het ontstaan en verloop van acne kunnen verschillende factoren een rol spelen. Dit bepaald het type acne. Het verloop van de behandeling is dan ook per persoon verschillend. Bij de behandeling van acne ligt het accent op het schoonmaken van de huid. De behandelfrequentie kan variëren van 2 tot 6 weken. De huid wordt vrij gemaakt van mee-eters en ontstekingen.  Aanvullende therapieën zoals een peeling kunnen tevens worden toegepast om ontstekingen tegen te gaan en littekenvorming te bestrijden. 

Het behandelen van littekens als gevolg van acne en het camoufleren van de huid kunnen tevens onderdeel zijn van acnetherapie.

Bij een aanvullende zorgverzekering worden acne behandelingen veelal vergoed door de zorgverzekeraar.


Maak een afspraak!

Niet zeker welke behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een screening. Onze therapeuten zullen u voorzien van deskundig advies.

AFSPRAAK MAKEN

Behandelvormen