Elektrische epilatie


Ongewenste haargroei is een veel gezien probleem. Niet alleen in het gezicht, maar zeker ook op andere plaatsen komt teveel of ongewenst haar voor. Vooral als niets lijkt te helpen en behandeling met de laser geen optie is, biedt elektrische epilatie een goede oplossing.

Behandeling

Elektrisch epileren is een behandelmethode waarbij ongewenste haargroei kan worden verwijderd. Het gaat hierbij om een permanente vorm van ontharen. De haren groeien vanuit de huid in verschillen soorten fasen. Alleen haren in de groeifase kunnen behandeld worden. Hierdoor zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. De behandelingen worden veelal vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Hoe werkt het?

Bij behandeling met elektrische epilatie wordt gebruik gemaakt van een techniek waarbij een dunne naald in het haarzakje wordt gebracht. Onder invloed van stroom vindt warmte ontwikkeling plaats waardoor het haarzakje wordt vernietigd en de haar los laat. Sommige haren dienen meerdere malen behandeld te worden voor ze definitief zijn vernietigd. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren. Hierdoor is elektrische epilatie is niet geschikt voor het ontharen van grote gebieden zoals armen en benen.

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de NIBET Nova Blend. De hoeveelheid haar en eventuele invloeden van buitenaf (zoals medicijngebruik, zwangerschap of overgang) zijn van invloed op het aantal behandelingen en het eindresultaat.


Maak een afspraak!

Niet zeker welke behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een screening. Onze therapeuten zullen u voorzien van deskundig advies.

AFSPRAAK MAKEN