Lasertherapie
In onze praktijk werken wij met verschillende soorten lasers en IPL.
Door middel van een intake zullen wij met u bespreken welke vorm van laser of IPL wij kunnen inzetten. Tijdens deze intake zal uw huidtherapeut vaststellen of u in aanmerking komt voor een behandeling en u voorzien van de nodige informatie. Alle behandelingen worden uitgevoerd door onze ervaren huidtherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).
Wij beschikken over de modernste apparatuur om diverse huidproblemen te behandelen, zoals overmatige haargroei, vaatproblematiek, pigmentvlekken, acne, littekens en huidveroudering. Wilt u meer weten over de behandelingen? Kijk dan naar ons behandelaanbod onderaan deze pagina.
Bij Huidzorg Amstelland zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van transgenders.

Behandelingen
Acne
Er zijn meerdere factoren van invloed op het ontstaan van acne. Eén van die factoren is dat de talg niet goed weg kan omdat de porie in de huid verstopt is. De oorzaak van die verstopping is een opeenstapeling van oude huidcellen. De combinatiebehandeling van een acne-peeling of laserbehandeling is effectief bij acne. Deze behandeling kan worden gedaan na de dieptereiniging van de therapeut. Lees verder
Acne (lasertherapie)
Inleiding
Er zijn meerdere factoren van invloed op het ontstaan van acne. Eén van die factoren is dat de talg niet goed weg kan omdat de porie in de huid verstopt is. De oorzaak van die verstopping is een opeenstapeling van oude huidcellen. De combinatiebehandeling van een acne-peeling of laserbehandeling is effectief bij acne. Deze behandeling kan worden gedaan na de dieptereiniging van de therapeut.
Behandeling
Acne kan op een effectieve manier worden behandeld met blauw licht. Met deze vorm van lichttherapie kunnen zelfs nieuwe uitbraken worden voorkomen. Het doel van de behandeling met lasertherapie is de P-acnes bacterie te doden. Dit is een bacterie die een grote rol speelt bij het ontstaan van acne. Een bij effect van blauw licht is dat het de huid na de behandeling kalmeert. Om een goed resultaat te bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig, die soms wekelijks moeten worden uitgevoerd.
Resultaat
Na de laserbehandeling kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de acne eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Bloedvaatjes
In onze praktijk werken wij met de KTP laser en met IPL. De KTP laser straalt een hoog geconcentreerde lichtbundel in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtbundel. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in de kleurstof van het bloed. Lees verder
Bloedvaatjes (lasertherapie)
Inleiding
In onze praktijk werken wij met de KTP laser en met IPL. De KTP laser straalt een hoog geconcentreerde lichtbundel in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtbundel. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in de kleurstof van het bloed. De behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling. Zijn de vaatjes minder zichtbaar maar is er vooral een diffuse roodheid te zien? Dit kunnen wij goed behandelen met behulp van IPL. Soms is tevens een combinatie van deze twee behandelmethodes mogelijk.
De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een licht prikkend gevoel, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt. Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die na verloop van tijd weer verdwijnen.
De laser geeft krachtige lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een gezichtsbehandeling duurt 5 tot 15 minuten, een behandeling van de benen duurt 15 tot 20 minuten. De adertjes verdwijnen volledig en komen niet terug. Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Deze kunnen op dezelfde manier worden verwijderd. Bij geringe gesprongen vaatjes in het gelaat zijn meestal 2 à 3 behandelingen nodig. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 3 tot 5 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 4 weken plaats.
Voor- en nazorg
Het laserlicht is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draagt men een speciale bril ter bescherming van de ogen. Als uw huid echter bruin wordt door toename van pigment tijdens zonnebaden, is het raadzaam dit voor of tussen de behandelingen door zo veel mogelijk te vermijden. Wij raden u ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming (sunblock) te gebruiken.
Ontharing
Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser en licht technologieën is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen. Lees verder
Ontharing (lasertherapie)
Inleiding
Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser en licht technologieën is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.
Behandeling
Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, de bovenlip, de benen, de bikinilijn, armen en rug kunnen met laserlicht worden behandeld. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel en warmte geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.
De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is zes tot acht behandelingssessies met tussenpauzes van 5 a 6 weken. Om het resultaat te behouden adviseren we eenmaal per jaar langs te komen om de laserbehandeling te herhalen.
Voor- en nazorg
Vanaf twee weken voor aanvang van de behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling te zonnen of een zonnebankkuur te doen. Verder adviseren wij na de behandeling gedurende 6 weken de zon zoveel mogelijk te vermijden.
Overbeharing in het gelaat bij vrouwen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij ook voor het nieuwe jaar weer een overeenkomst afgesloten.
Laser ontharen bij Huidzorg Amstelland
Een serie laserontharingsbehandelingen bij Huidzorg Amstelland helpt u van ongewenste haargroei af. Deze laserbehandeling is nagenoeg pijnloos. Neem voor meer informatie contact met ons op of plan direct een afspraak in voor een consult.
- Alle Huidtherapeuten bij Huidzorg Amstelland zijn geregistreerd bij de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en het kwaliteitsregister paramedici.
- Voorafgaand persoonlijk adviesgesprek.
- Een begrip in Amstelveen op het gebied van laserbehandelingen.
Pigment
Bij de behandeling van pigmentvlekken penetreert de lichtbundel in de huid en wordt door het pigment in de pigmentvlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. Behandelbare pigmentvlekken zijn ouderdoms- of pigmentvlekken van bijvoorbeeld gezicht, decolleté, handen en armen. Lees verder
Pigment (lasertherapie)
Inleiding
Bij de behandeling van pigmentvlekken penetreert de lichtbundel in de huid en wordt door het pigment in de pigmentvlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. Behandelbare pigmentvlekken zijn ouderdoms- of pigmentvlekken van bijvoorbeeld gezicht, decolleté, handen en armen.
Behandeling
In de praktijk werken wij met de KTP laser en met IPL. Tijdens een intake gesprek bespreken wij met u welke behandelvorm van toepassing is. Soms kunnen beide methoden worden ingezet voor een optimaal behandelresultaat.
Tijdens de behandeling dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten.
Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.
Het pigment kleurt donker/grijs en voelt korrelig aan na de behandeling. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kan er plaatselijk een korstje ontstaan. Krab niet aan de korstjes maar laat deze rustig genezen.
De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste patiënten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig.
Over het algemeen zijn twee tot drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Soms zijn één of twee behandelingen al voldoende. Tussen de behandelingen zit steeds drie of vier weken.
Voor- en nazorg
Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger. Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.
De behandeling van pigmentstoornissen wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Wij hebben met elke zorgverzekeraar een overeenkomst.