Een wrat is een harde, eeltachtige vergroeiing van de opperhuid in de vorm van een bloemkoolvormig knobbeltje. Een wrat wordt veroorzaakt door een virus uit de familie humaan papilloma (HPV). Sommige virussen veroorzaken wratten op de huid, andere op de slijmvliezen. Bekende plekken zijn wratten op de handen en voeten.
Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan wanneer de huid een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Ze kunnen echter ook ontstaan op borsten of dijen als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Het bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paarsrode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan.
Rosacea kenmerkt zich door een felrood verkleurde huid, met name in het gebied rond de neus en de wangen. Er zijn gesprongen bloedvaatjes zichtbaar, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. De meeste patiënten die rosacea hebben, denken dat ze ‘gewoon’ last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosacea heeft echter niets met acne te maken en is een chronische huidaandoening.
Een huidaandoening waarbij sprake is van te veel of te weinig pigment in de huid. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken te onderscheiden. De meest voorkomende soorten zijn ouderdomsvlekken, een zwangerschapsmasker (melasma) en post inflammatoire hyperpigmentatie, dat ontstaat na een beschadiging van de huid. Een tekort aan pigment kan worden veroorzaakt door beschadiging van de huid of door huidaandoeningen zoals vitiligo.
We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden.
Ouderdomsvlekken zijn goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen die voorkomen bij ouderen. Door de zon beschenen huiddelen, met name het gelaat en de handen, ontstaan ronde of ovaal gevormde licht- tot donker bruin gekleurde vlekken. De vlekken kunnen enkele millimeters tot enkele centimeters groot zijn.
Als iemand ouder wordt, verandert er veel aan de huid. De bovenste huidlagen worden dunner en in de huidlaag daaronder vermindert het aantal bloedvaten en talgklieren. Daardoor ontstaat er meer ruimte tussen de verschillende huidlagen. Ook de hoeveelheden collageen en elastine (de vezels die zorgen voor de stevigheid van de huid) nemen af, waardoor het onderhuids bindweefsel haar stevigheid verliest. Daarnaast krimpt de schedel tijdens het ouder worden, waardoor de huid er losser omheen komt te zitten. Dit zorgt er allemaal voor dat de huid slapper en minder veerkrachtig is en er ook zo uitziet.
Endermologie (LPG) is dé behandeling voor een verslapte lichaamshuid. Een behandeling met endermologie is een vrijwel pijnloze behandelmethode, die zowel de huid als onderhuid en het onderhuids bindweefsel aanpakt. Endermologie verbetert de structuur van het bindweefsel, bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen.
Bij een groot deel van de huidklachten is het naast huidbehandelingen even belangrijk om te kijken naar voeding en leefstijl. Dit weten we als huidtherapeuten maar al te goed, want bijna dagelijks worden wij geconfronteerd met klachten die daaraan zijn gerelateerd en die hierdoor worden beïnvloed. Om die reden bieden we bij Huidzorg Amstelland orthomoleculaire therapie aan als aanvulling op onze huidbehandelingen.
Binnen orthomoleculaire therapie kijken we naar jou als mens in zijn geheel. Ortho staat voor ‘recht’ of ‘juist’, de juiste gezondheid voor jou. Moleculair staat voor ‘met betrekking tot moleculen’, zorgen voor uw moleculen, de kleinste cellen waaruit we allemaal bestaan. Door uw lichaam op de juiste manier te voeden, kan deze beter functioneren. Wat resulteert in vermindering van huidklachten.
Met behulp van orthomoleculaire therapie duiken we dieper in uw gezondheid. Op die manier kunnen we de oorzaak van uw huidklacht in kaart brengen en deze doelgericht behandelen.
Dit doen we door middel van het geven van voeding en leefstijl adviezen in combinatie met op u afgestemde supplementen. U gaat hiermee zelf aan de slag om onder andere uw vitamines, minderalen en vetzuren te optimaliseren.
Hierdoor kunt u positieve veranderingen ervaren, zoals:
Vermindering van huidklachten
Beter herstel van de huid na bijvoorbeeld een behandeling
Vermindering van buik en darmklachten
Betere balans in uw hormonen
Meer energie, minder energiedips over de dag
Betere weerbaarheid tegen stress
Samenvatting
Hoe gaan we te werk?
We werken met een uitgebreid intakegesprek, waarin onze huid en orthomoleculair therapeut met u op zoek gaat naar de aandachtspunten in uw gezondheid. Indien nodig wordt aanvullend een bloed en/of ontlastingsonderzoek gedaan. Dergelijk onderzoek geeft meer inzicht over de oorzaak van uw huidklachten. Wanneer we de oorzaak helder hebben ontvangt u een persoonlijk voeding en leefstijl plan met een supplementen advies. U gaat hier zelf de periode daarna mee aan de slag. Afhankelijk van uw behoefte kunnen tussentijds afspraken ingepland worden om vorderingen of vragen te bespreken.
Indicaties
(hormonale) Acne
Rosacea
Eczeem
Huidveroudering
Haaruitval
Psoriasis
Resultaat
De resultaten verschillen per persoon. Aangezien we actief aan de slag gaan met het lichaam kunnen klachten in het begin verergeren. Dit kan gebeuren, omdat het lichaam zijn afvalstoffen gaat afvoeren en moet wennen aan de voeding en leefstijl veranderingen. In de loop van de tijd is het lichaam gewend. Vaak ervaart men resultaat na 10-12 weken.
Behandelduur
De duur van de behandeling is afhankelijk van uw huidklacht en het traject dat we starten. Uw behandeltraject duurt langer wanneer gebruik wordt gemaakt van onderzoek. Ons "Basis 1 op 1 Orthomoleculair Huidtraject" duurt 1/1,5 maand.
Basis 1 op 1 orthomoleculair huid traject
Ons "Basis 1 op 1 Orthomoleculair Huidtraject" is voor u als u een gezondheids check-up wilt. U heeft last van een huidklacht of huidklachten en wilt graag persoonlijk advies op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. U wilt uw gezondheid en daarmee uw huid verbeteren. U wilt zich energiek en fit voelen. Samen kijken we naar wat het beste bij u past. U kunt dit traject uitbreiden met aanvullend onderzoek om meer inzicht te krijgen in uw huidklacht(en).
Wat bevat dit traject?
Uitgebreide vragenlijst vooraf aan het intake gesprek
Intake gesprek van 60 min.
Gericht advies op 3 opgestelde gezondheidsdoelen
Persoonlijk suppletie plan
Vervolgconsult na 1 maand van 45-60 min.
10% korting op Vitakruid supplementen
Prijs: €299,-*
*dit traject is exclusief aanschaf van supplementen.
Meest gestelde vragen over orthomoleculaire therapie
1Is orthomoleculaire therapie wat voor mij?
Orthomoleculaire therapie is iedereen aan te raden. Vooral bij chronische huidklachten, zoals (hormonale) acne, rosacea of eczeem, biedt orthomoleculaire therapie goede aanvulling op de huidbehandelingen in de praktijk.
Wilt u naast uw huid ook werken aan een optimale gezondheid? Ook dan biedt orthomoleculaire therapie een oplossing.
2Wat zijn de voordelen van orthomoleculaire therapie?
Doordat we aan de slag gaan met diverse processen in het lichaam zorgt orthomoleculaire therapie voor vele positieve effecten, zoals:
- Vermindering van huidklachten
- Beter herstel van de huid na bijvoorbeeld een behandeling
- Vermindering van buik en darmklachten
- Betere balans in jouw hormonen
- Meer energie, minder energiedips over de dag
- Betere weerbaarheid tegen stress
- Vermindering van ontstekingsreacties in het lichaam
3Is een oriënterend gesprek van tevoren mogelijk?
Het is zeker mogelijk om een oriënterend gesprek in te plannen. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en kennis maken met onze huid- & orthomoleculair therapeut.
4Moet ik altijd supplementen blijven slikken?
Dit is afhankelijk van de oorzaak van de huidklacht en per persoon verschillend. Het kan zijn dat bepaalde basissupplementen nodig zijn om het lichaam te blijven ondersteunen.
5Wordt orthomoleculaire therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Orthomoleculaire therapie wordt niet vergoed vanuit uw zorgverzekeraar
Maak een afspraak!
Niet zeker welke behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een screening. Onze therapeuten zullen u voorzien van deskundig advies.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.