Orthomoleculaire therapie


Huidverbetering van binnenuit

Bij een groot deel van de huidklachten is het naast huidbehandelingen even belangrijk om te kijken naar voeding en leefstijl. Dit weten we als huidtherapeuten maar al te goed, want bijna dagelijks worden wij geconfronteerd met klachten die daaraan zijn gerelateerd en die hierdoor worden beïnvloed. Om die reden bieden we bij Huidzorg Amstelland orthomoleculaire therapie aan als aanvulling op onze huidbehandelingen.

Binnen orthomoleculaire therapie kijken we naar jou als mens in zijn geheel. Ortho staat voor ‘recht’ of ‘juist’, de juiste gezondheid voor jou. Moleculair staat voor ‘met betrekking tot moleculen’, zorgen voor uw moleculen, de kleinste cellen waaruit we allemaal bestaan. Door uw lichaam op de juiste manier te voeden, kan deze beter functioneren. Wat resulteert in vermindering van huidklachten.

Met behulp van orthomoleculaire therapie duiken we dieper in uw gezondheid. Op die manier kunnen we de oorzaak van uw huidklacht in kaart brengen en deze doelgericht behandelen.

Dit doen we door middel van het geven van voeding en leefstijl adviezen in combinatie met op u afgestemde supplementen. U gaat hiermee zelf aan de slag om onder andere uw vitamines, minderalen en vetzuren te optimaliseren.

Hierdoor kunt u positieve veranderingen ervaren, zoals:

 • Vermindering van huidklachten
 • Beter herstel van de huid na bijvoorbeeld een behandeling
 • Vermindering van buik en darmklachten
 • Betere balans in uw hormonen
 • Meer energie, minder energiedips over de dag
 • Betere weerbaarheid tegen stress

Samenvatting

Indicaties

 • (hormonale) Acne
 • Rosacea
 • Eczeem
 • Huidveroudering
 • Haaruitval
 • Psoriasis

Resultaat

De resultaten verschillen per persoon. Aangezien we actief aan de slag gaan met het lichaam kunnen klachten in het begin verergeren. Dit kan gebeuren, omdat het lichaam zijn afvalstoffen gaat afvoeren en moet wennen aan de voeding en leefstijl veranderingen. In de loop van de tijd is het lichaam gewend. Vaak ervaart men resultaat na 10-12 weken.

Behandelduur

De duur van de behandeling is afhankelijk van uw huidklacht en het traject dat we starten. Uw behandeltraject duurt langer wanneer gebruik wordt gemaakt van onderzoek. Ons "Basis 1 op 1 Orthomoleculair Huidtraject" duurt 1/1,5 maand.


Basis 1 op 1 orthomoleculair huid traject

Ons "Basis 1 op 1 Orthomoleculair Huidtraject" is voor u als u een gezondheids check-up wilt. U heeft last van een huidklacht of huidklachten en wilt graag persoonlijk advies op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. U wilt uw gezondheid en daarmee uw huid verbeteren. U wilt zich energiek en fit voelen. Samen kijken we naar wat het beste bij u past. U kunt dit traject uitbreiden met aanvullend onderzoek om meer inzicht te krijgen in uw huidklacht(en). 

Wat bevat dit traject?

 • Uitgebreide vragenlijst vooraf aan het  intake gesprek
 • Intake gesprek van 60 min.
 • Gericht advies op 3 opgestelde gezondheidsdoelen
 • Persoonlijk suppletie plan
 • Vervolgconsult na 1 maand van 45-60 min.
 • 10% korting op Vitakruid supplementen

Prijs: €299,-*

*dit traject is exclusief aanschaf van supplementen.

Meest gestelde vragen over orthomoleculaire therapie

1Is orthomoleculaire therapie wat voor mij?
Orthomoleculaire therapie is iedereen aan te raden. Vooral bij chronische huidklachten, zoals (hormonale) acne, rosacea of eczeem, biedt orthomoleculaire therapie goede aanvulling op de huidbehandelingen in de praktijk. Wilt u naast uw huid ook werken aan een optimale gezondheid? Ook dan biedt orthomoleculaire therapie een oplossing.
2Wat zijn de voordelen van orthomoleculaire therapie?
Doordat we aan de slag gaan met diverse processen in het lichaam zorgt orthomoleculaire therapie voor vele positieve effecten, zoals: - Vermindering van huidklachten - Beter herstel van de huid na bijvoorbeeld een behandeling - Vermindering van buik en darmklachten - Betere balans in jouw hormonen - Meer energie, minder energiedips over de dag - Betere weerbaarheid tegen stress - Vermindering van ontstekingsreacties in het lichaam
3Is een oriënterend gesprek van tevoren mogelijk?
Het is zeker mogelijk om een oriënterend gesprek in te plannen. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en kennis maken met onze huid- & orthomoleculair therapeut.
4Moet ik altijd supplementen blijven slikken?
Dit is afhankelijk van de oorzaak van de huidklacht en per persoon verschillend. Het kan zijn dat bepaalde basissupplementen nodig zijn om het lichaam te blijven ondersteunen.
5Wordt orthomoleculaire therapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Orthomoleculaire therapie wordt niet vergoed vanuit uw zorgverzekeraar

Maak een afspraak!

Niet zeker welke behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een screening. Onze therapeuten zullen u voorzien van deskundig advies.

AFSPRAAK MAKEN