Lasertherapie

Ontharing

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser en licht technologieën is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen. 

Behandeling

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, de bovenlip, de benen, de bikinilijn, armen en rug kunnen met laserlicht worden behandeld. In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel en warmte geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met laserlicht worden behandeld. De normale tijdsduur van een laserbehandeling is zes tot acht behandelingssessies met tussenpauzes van 5 a 6 weken. Om het resultaat te behouden adviseren we eenmaal per jaar langs te komen om de laserbehandeling te herhalen.

Voor- en nazorg

Vanaf twee weken voor aanvang van de behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling te zonnen of een zonnebankkuur te doen. Verder adviseren wij na de behandeling gedurende 6 weken de zon zoveel mogelijk te vermijden.

Overbeharing in het gelaat bij vrouwen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij ook voor het nieuwe jaar weer een overeenkomst afgesloten.

Laser ontharen bij Huidzorg Amstelland

Een serie laserontharingsbehandelingen bij Huidzorg Amstelland helpt u van ongewenste haargroei af.  Deze laserbehandeling is nagenoeg pijnloos. Neem voor meer informatie contact met ons op of plan direct een afspraak in voor een consult.

  • Alle Huidtherapeuten bij Huidzorg Amstelland zijn geregistreerd bij de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten en het kwaliteitsregister paramedici.
  • Voorafgaand persoonlijk adviesgesprek.
  • Een begrip in Amstelveen op het gebied van laserbehandelingen.


Maak direct (online) een afspraak voor een intakegesprek.