Lasertherapie

Bloedvaatjes

In onze praktijk werken wij met de KTP laser en met IPL. De KTP laser straalt een hoog geconcentreerde lichtbundel in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtbundel. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand, zodat deze zichtbaar verdwijnt. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van laserlicht in de kleurstof van het bloed. De  behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling. Zijn de vaatjes minder zichtbaar maar is er vooral een diffuse roodheid te zien? Dit kunnen wij goed behandelen met behulp van IPL. Soms is tevens een combinatie van deze twee behandelmethodes mogelijk.


De meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan vergelijken dat met een licht prikkend gevoel, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt. Na de behandeling kan enige roodheid ontstaan, die snel weer verdwijnt. Op de vaatjes die behandeld zijn ontstaan binnen een week zeer kleine korstjes die na verloop van tijd weer verdwijnen.

De laser geeft krachtige lichtimpulsen, waardoor een groot gebied op de huid snel te behandelen is. Een gezichtsbehandeling duurt 5 tot 15 minuten, een behandeling van de benen duurt 15 tot 20 minuten. De adertjes verdwijnen volledig en komen niet terug. Wel kunnen eventueel na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Deze kunnen op dezelfde manier worden verwijderd. Bij geringe gesprongen vaatjes in het gelaat zijn meestal 2 à 3 behandelingen nodig. Bij méér vaatafwijkingen zijn over het algemeen 3 tot 5 behandelingen nodig. De herhalingsbehandelingen vinden gemiddeld om de 4 weken plaats.

Voor- en nazorg

Het laserlicht is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draagt men een speciale bril ter bescherming van de ogen. Als uw huid echter bruin wordt door toename van pigment tijdens zonnebaden, is het raadzaam dit voor of tussen de behandelingen door zo veel mogelijk te vermijden. Wij raden u ook aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming (sunblock) te gebruiken.