Lasertherapie

Acne

Inleiding

Er zijn meerdere factoren van invloed op het ontstaan van acne. Eén van die factoren is dat de talg niet goed weg kan omdat de porie in de huid verstopt is. De oorzaak van die verstopping is een opeenstapeling van oude huidcellen. De combinatiebehandeling van een acne-peeling of laserbehandeling is effectief bij acne. Deze behandeling kan worden gedaan na de dieptereiniging van de therapeut.

Behandeling

Acne kan op een effectieve manier worden behandeld met blauw licht. Met deze vorm van lichttherapie kunnen zelfs nieuwe uitbraken worden voorkomen. Het doel van de behandeling met lasertherapie is de P-acnes bacterie te doden. Dit is een bacterie die een grote rol speelt bij het ontstaan van acne. Een bij effect van blauw licht is dat het de huid na de behandeling kalmeert. Om een goed resultaat te bereiken zijn er meerdere behandelingen nodig, die soms wekelijks moeten worden uitgevoerd.

Resultaat

Na de laserbehandeling kan de huid rood zijn. Dit kan enkele uren en zelfs tot de volgende dag aanhouden. Bij een huid die nog niet eerder behandeld is kan het zo zijn dat de acne eerst lijkt te verergeren. Dit is alleen bij de eerste behandelingen zo. Het is belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen om nieuwe verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen.