Steunkousen en bandages

Steunkousen en bandages

Therapeutische elastische kousen (steunkousen) kunnen worden aangemeten bij vochtophopingen (oedeem), spataderen, trombose en bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen. Daarnaast kan preventief een kous worden aangemeten bij mensen met een staand beroep. De kous bevordert de afvoer van bloed en lymfevocht uit het ledemaat. Afhankelijk van uw klachten kan een kous worden gekozen. Therapeutische elastische kousen worden veelal vergoed door uw zorgverzekeraar.

Bandages kunnen worden aangemeten voor ieder lichaamsdeel. Voorbeelden hiervan zijn bandages voor de armen, benen of borsten.De Lymed Mammary Bandage Support biedt bij de nabehandeling van borstkanker ondersteuning bij de nadelige gevolgen van borstkanker. Dit kan onder andere gaan om seroomvorming, oedeem, lymfoedeem en pijn.

Behandeling

De therapeut kan jaarlijks, of wanneer nodig nieuwe kousen of bandages voor u bestellen. Voorafgaand aan een behandeling zullen de omvang en de huidconditie van een ledemaat worden onderzocht. Nazorg en controle vormen op deze manier onderdeel van de behandeling.

De Lymed Mammary Bandage Support is met betrekking tot pijnklachten, overmatige seroomvorming, oedeem en lymfoedeem, hét hulpmiddel om in combinatie met oedeem- en/of fysiotherapie, postoperatieve complicaties te verminderen of zelfs geheel te voorkomen. De Lymed Mammary Bandage Support is het aangewezen hulpmiddel, bij oedeem, lymfoedeem en pijn..