Camouflagetherapie

Een medische camouflage behandeling bestaat uit het minder zichtbaar maken van een storende oneffenheid van de huid. Camouflage is toe te passen bij verschillende soorten aandoeningen van de huid zoals acne, pigmentafwijkingen, vaatafwijkingen, littekens, couperose en rocasea (verwijde vaatjes). Het verzorgen en camoufleren van een gevoelige huid of een huid met (open) ontstekingen.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt de juiste kleur bepaald en krijgt u uitleg over het aanbrengen en verwijderen van de camouflage. Op deze manier kan een kleurverschil van de huid gereduceerd worden. Het accent van de behandeling ligt op het aanleren van het zelfstandig aanbrengen van de camouflage. Over het algemeen is slechts 1 behandeling nodig. Gedurende de zomer en winter periode kan de kleur van de huid verschillen. De camouflage kan in een dergelijk geval opnieuw worden aangepast.

 

Binnen de praktijk wordt gebruik gemaakt van de producten van Dermacolor® en Lycogel®. Deze producten bevatten meer pigment dan reguliere producten. Bovendien zijn de verschillende kleuren makkelijk met elkaar te combineren. De producten worden voor u besteld binnen de praktijk. De producten worden veelal vergoed door uw zorgverzekeraar.

Voordelen van medische camouflage

Lycogel vermindert de complexiteit door rode of gele ondertonen te minimaliseren en donkere gebieden op te lichten. Daarnaast vermindert het de zichtbaarheid van huidproblemen die de meeste cosmetica niet kunnen bedekken. Het is geschikt voor mannen en vrouwen met huidproblemen zoals rosacea, acne, littekens, pigmentafwijkingen en een extreem gevoelige huid omdat het het uiterlijk en de conditie van de huid verbetert zonder te irriteren. De camouflage kan tevens op een beschadigde (open) huid worden gebruikt. Camouflagetherapie wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit uw aanvullende verzekering.