praktijk

 

onze Missie

Het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening is ons belangrijkste uitgangspunt. Wij onderscheiden ons door gebruik van de nieuwste technieken en een uniek aanbod van behandelingen. Huidzorg Amstelland is een kleinschalige praktijk waarbij het uitvoeren van specialistische zorg en persoonlijke aandacht voorop staan. Wij streven ernaar zorg op maat te bieden.

onze Visie

Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg is voor ons erg belangrijk. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten en geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Vanuit beide instanties worden kwaliteitseisen opgelegd waaronder het volgen van voldoende bij- en nascholingen. Daarnaast zijn alle therapeuten BIG geregistreerd.

wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een paramedische specialist. Hij/zij zal er alles aan doen om klachten – zoals pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps – als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Een huidtherapeut is een paramedische specialist in het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Hiervoor heeft hij of zij een 4-jarige HBO opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool.
Huidtherapeuten vallen onder artikel 34 van de wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. 

Het doel van de Wet BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg. In artikel 34 staan de deskundigheidsgebieden en opleidingseisen omschreven. Wie een diploma heeft dat aan de eisen voldoet, heeft recht op het voeren van de beschermde opleidingstitel. Een dergelijke titel geeft aan dat de drager deskundig is op een bepaald terrein van de gezondheidszorg.

contact

06 - 57 58 36 22

 

Medisch centrum Het Oude Dorp
(in de voormalige Dorpskerk)

Dorpsstraat 36

1182 JE  Amstelveen