Peelings

Huidzorg Amstelland maakt gebruik van Lira Clinical en Dermaquest peelings. Waarom Lira en Dermaquest?

 • De peelings zijn ontwikkeld voor alle huidtypen. Voorheen was het alleen mogelijk voor de lichtere huidtypen en nu kunnen de peelings ook toegepast worden voor de getinte en donkere huidtypen.
 • De peelings zijn geschikt voor alle seizoenen, dit in tegenstelling tot vroeger. Toen werden alleen peelings in de lente en herfst uitgevoerd. Lira Clinical en Dermaquest maken het mogelijk om specifieke behandelingen in alle seizoenen aan te bieden.
 • Daarnaast zijn het geen standaard peelings. In plaats van om de zes weken dezelfde peeling toe te passen, waardoor verdere resultaten uitbleven. Gebruikt Huidzorg Amstelland ‘The Guide and Protect System’ (GPS Systeem) van Lira Clinical. Het GPS systeem is ontwikkeld om op een veilige manier de juiste peeling voor het juiste moment te bepalen.  Hierdoor kunnen de peelings afgestemd worden op individuele behoeften.

Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen. De peelings bieden een optimaal resultaat bij de volgende indicaties:

 • Acne
 • Anti-aging
 • Beschadigde huid
 • Combinatie huid
 • Droge huid
 • Hypersensitieve huid
 • Littekens
 • Pigmentatie
 • Rosacea
 • Vette huid

Ingrediënten
De peelings zijn voorzien van de meest geavanceerde technologieën,  plant stamcellen, polypeptiden, mineralen en antioxidanten . Door deze unieke combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen staan de peelings garant voor meer resultaat en de huidproblemen kunnen effectief en efficiënt worden aangepakt.

 • De plant stamcellen verhogen energie level van de huid, zodat er beter en sneller herstel plaats kan vinden. In vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, hebben Lira Clinical peelings een relatief korte herstelperiode.
 • Diverse peptiden in de peelings stimuleren het herstelproces van dermaal collageen en elastine. Daarnaast hebben peptiden een verstrakkend effect op de huid.
 • Mineralen zijn natuurlijke helende componenten en de ideale ingrediënten geleider voor huidverzorging.
 • Als vrije radicalen huidcellen aanvallen dan veroorzaken ze veel van de bekende tekenen van veroudering: rimpels en bruine vlekken. Zoals hun naam impliceert, neutraliseren antioxidanten deze reactieve zuurstofverbindingen. Als antioxidanten op de huid worden aangebracht, verminderen ze ontstekingen en zorgen ze tot op zekere hoogte voor bescherming van huid tegen beschadigingen. Of nu het doel is, het verbeteren van een oudere huid, pigmentkleuren te egaliseren, een slechte/ doffe huid verbeteren, ontstekingen remmen, fijne lijntjes verminderen, grove poriën of rimpels tegengaan, antioxidanten verbeteren de gezondheid en de vitaliteit van de huid in al deze gevallen.
  Lira Clinical gebruikt vele antioxidanten zoals Groene thee extract, açai en zwarte bes en granaatappel.                                      

De huidtherapeuten van Huidzorg Amstelland werken met peelings die qua sterkte onderverdeeld kunnen worden in oppervlakkig of medium diep. Het doel waarbij de peelings worden ingezet kan dan ook variëren van het verfrissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen.

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 4 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen de peelings kan variëren van 2 tot 3 weken.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA/Salicylic of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkerder kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Tot 24 uur na de behandeling met een TCA peeling mag het behandelde gebied niet nat gemaakt worden!

Blootstelling aan UV-licht dient vermeden te worden tot ten minste 4 weken na de behandeling. Gedurende de gehele behandelperiode is noodzakelijk om minimaal een SPF 30 zonbescherming te gebruiken.

Behandeling ogen: Oogpeeling, Ultimate eye corrector

Deze behandeling zorgt vor een gecontroleerde micro-exfoliatie rondom het ooggebied, hertselt de elasticiteit van de huid, recudeert fijne lijntjes en vermindert de donkere kringen. Wij adviseren de oogpeeling in een kuurvorm. Deze kuur bestaat uit een wekelijkse behandeling van 5 weken in totaal. Deze peeling heeft weinig tot geen bijwerkingen.

contact

06 - 57 58 36 22

 

Medisch centrum Het Oude Dorp
(in de voormalige Dorpskerk)

Dorpsstraat 36

1182 JE  Amstelveen