ontharen

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser en licht technologieën is het nu mogelijk om haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.  De techniek van de Ultra VPL  is een nieuwe gepatenteerde techniek, waarbij in één lichtpuls 5 verschillende lichtpulsen worden gegeven die elk een eigen golflengte en pulsduur hebben. Dit maakt het licht van de Ultra VPL Plus heel efficiënt en krachtig waardoor er relatief minder behandelingen nodig zijn.

De behandeling

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 95% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht, de bovenlip, de benen, de bikinilijn, armen en rug kunnen met VPL-licht worden behandeld.

huidreacties

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel en warmte geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit verschillende fases: de groeifase, de regressieve fase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat moet uw haar in de groeifase met VPL-licht worden behandeld. De normale tijdsduur van een VPL-behandeling is drie tot zeven behandelingssessies met tussenpauzes van vier tot acht weken.

Voor- en nazorg

Vanaf twee weken voor aanvang van de behandeling zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. Verder is het niet aan te bevelen om vanaf vier weken voor de behandeling te zonnen of een zonnebankkuur te doen. Verder adviseren wij na de behandeling gedurende 6 weken de zon zoveel mogelijk te vermijden. 

verzekerde zorg

Overbeharing in het gelaat bij vrouwen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vraag uw verzekeraar hoeveel recht u jaarlijks op vergoeding heeft voor Huidtherapie. Met iedere zorgverzekeraar hebben wij ook voor 2018 weer een overeenkomst afgesloten.

contact

06 - 57 58 36 22

 

Medisch centrum Het Oude Dorp
(in de voormalige Dorpskerk)

Dorpsstraat 36

1182 JE  Amstelveen