Acnetherapie

Behandelingen

Het ontstaan van acne berust op een verhoogde talgproductie met een snellere verhoorning van de huid. Hierdoor kunnen bacteriën zich vermeerderen en ontstekingen ontstaan. De belangrijkste verschijnselen van acne zijn ontstekingen, puistjes en mee-eters. Acne komt veelal voor op het gezicht, de schouders en/of de rug. In de praktijk kunt u terecht voor advies en behandeling bij alle vormen van acne.

Bij het ontstaan en verloop van acne kunnen verschillende factoren een rol spelen. Dit bepaald het type acne. Het verloop van de behandeling is dan ook per persoon verschillend. Bij de behandeling van acne ligt het accent op het schoonmaken van de huid. De behandelfrequentie kan variëren van 2 tot 6 weken. De huid wordt vrij gemaakt van mee-eters en ontstekingen. Aanvullende therapieën zoals een peeling kunnen tevens worden toegepast om ontstekingen tegen te gaan en littekenvorming te bestrijden. Het behandelen van littekens als gevolg van acne en het camoufleren van de huid kunnen tevens onderdeel zijn van acnetherapie.
Bij en aanvullende zorgverzekering worden acne behandelingen veelal vergoed door de zorgverzekeraar.

Behandelvormen

Dieptereiniging; Er wordt een diepte reiniging uitgevoerd. De mee-eters worden verwijderd en de puistjes worden aangeprikt en uitgedrukt.

 

Peelings; De zuren van de peeling zorgen ervoor dat de celvernieuwing wordt gestimuleerd. De combinatie van glycolzuur, melkzuur en/of salycilzuur reduceren de ontstekingen en verstoppingen. Microdermabrasie: een straal ultrafijne steriele kristallen wordt met vacuümzuigkracht over de huid geleid. De diamanten kop verwijdert het bovenste laagje van de opperhuid. Ga naar onze pagina peelings voor meer informatie.

 

Productadvies; Producten op basis van glycolzuur, melkzuur en/of salicylzuur die tevens de staphylococcus aureus bacteriegroei tegen gaan.

 

Camouflagetherapie; Deze medische camouflage bevat het middel LYCG (live yeast cell derivative). Dit is een krachtig vochtinbrengend middel dat ontstekingen tegengaat en het genezingsproces bespoedigd. Het vergroot de zuurstofopname en stimuleert cellen om beschermende enzymen te produceren. Ga naar onze pagina camouflagetherapie voor meer informatie.

 

Microneedling; Littekens als gevolg van acne kunnen tevens behandeld worden met behulp van microneedling.

Laserbehandeling kan tevens een aanvulling zijn op uw acnebehandeling. Het rode- en blauwe licht van de laser zorgen voor een bacteriedodende werking en kalmeren de huid tegen roodheden.

contact

06 - 57 58 36 22

 

Medisch centrum Het Oude Dorp
(in de voormalige Dorpskerk)

Dorpsstraat 36

1182 JE  Amstelveen